Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mausoleul din Moscova va fi închis marţi pentru vizitatori

© Sputnik / О. Носова / Accesați arhiva multimediaМавзолей В. И. Ленина
Мавзолей В. И. Ленина - Sputnik Moldova
Abonare
Marți, 24 mai, în Piața Roșie va avea loc un concert consacrat Zilelor scrisului și culturii slave. Mausoleul va fi închis în această perioadă pentru vizitatori.

CHIȘINĂU, 24 mai — Sputnik. Mausoleul lui Lenin și necropola de lângă zidurile Kremlinului vor fi închise la 24 mai pentru vizitatori, în legătură cu desfășurarea în Piața Roșie a concertului consacrat Zilelor scrisului și culturii slave, transmite Centrul pentru relații cu presa și publicul al Serviciului federal de pază al FR.

„În legătură cu desfășurarea în Piața Roșie a concertului festiv consacrat Zilelor scrisului și culturii slave, la 24 mai 2016 ieșirea vizitatorilor de pe teritoriul Kremlinului prin Porțile Spasski va fi interzisă. Totodată, în această zi mausoleul V. I. Lenin și necropola de lângă zidurile Kremlinului vor fi închise pentru vizitatori", se spune în comunicat.

În cadrul  concertului de sărbătoare din Piața Roșie, în componența Corului mare de copii din Moscova vor evolua colective corale academice de copii și tineret. Repertoriul de bază al concertului este alcătuit din cântece populare pentru copii. În acest an, sărbătoarea este dedicată alfabetului și abecedarului.

Festivități cu ocazia Zilelor scrisului și culturii slave se vor desfășura marți atât la Moscova, cât  și în alte regiuni ale Rusiei, dar și în mai multe țări.

Fluxul de știri
0