Dezvăluiri de la concertul Carla's Dream: putea să mai întârzie, dar a colaborat

© www.facebook.com/carlasdreamss/photosCarla's Dream
Carla's Dream - Sputnik Moldova
Abonare
Comandatul echipajului ISU Neamț, prezent la concertul „Carla's Dream" organizat vineri la Galleria Mall Piatra Neamţ, a solicitat organizatorilor ca spectacolul să nu mai aibă loc din cauza numărului ridicat de participanți și a condițiilor improprii, scrie dcnews.ro.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț a declarat într-o conferință de presă că înainte de începerea concertului susținut de Carla's Dream la Piatra Neamț le-a propus organizatorilor și reprezentanții Ambulanței și Jandarmeriei să anuleze concertul.

„Am discutat și cu organizatorii, li cu cei de la Ambulanță și Jandarmi, înainte de a începe spectacolul, și le-am propus să nu mai aibă loc spectacolul pentru că adunarea de persoane nu va permite acordarea primului ajutor, că vor fi oameni în pericol. Organizatorii au dorit totuși să continue acest concert. Le-am propus ca prezentatorul să anunțe să se facă un culoar de evacuare iar copiii să fie protejați și a anunțat acest lucru", a declarat plutonierul major Cătălin Buțurcă, citat de dcnews.ro.

Carla’s Dreams - Sputnik Moldova
Concert Carla’s Dreams, cu scene de groază și la un pas de tragedie

Reprezentantul ISU Neamț a mai spus că stările de lipotimie au apărut înainte de începerea concertului și s-au accentuat imediat după ce a început spectacolul, moment în care l-a rugat pe solist să întrerupă concertul şi să spună la microfon să se creeze un culoar de evacuare. El a menționat că solistul a colaborat foarte bine.

„După 10 minute iar au început să leșine persoane și totul începea să fie scăpat de sub control", a continuat Buțurcă, precizând că nu se putea ajunge la persoane pentru a se acorda primul ajutor medical.

„Am luat în spate o persoană de pe scenă şi am dus-o la punctul medical. Era un punct medical realizat în spatele scenei. Într-un minut au leşinat 3 persoane şi de aceea am luat decizia să opresc concertul", a mai adăugat el, spunând că atunci a luat decizia de a merge la solist și i-a cerut să întrerupă concertul.

„Chiar i-am spus că pot muri oameni şi a înțeles în cinci secunde și a anunțat că se oprește concertul. Putea să mai întârzie dar a întrerupt imediat, a colaborat foarte bine", a povestit comandatul echipajului ISU Neamţ.

Administratorul Galleria Mall Piatra Neamţ a fost amendat de către Inspecţia ISU Neamţ cu 15.000 lei pentru două deficienţe constatate în organizarea şi desfășurarea concertului „Carla's Dreams”.

Fluxul de știri
0