Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Primele imagini de la locul exploziei din Jabalul sirian

Abonare
Peste 100 de persoane au decedat în urma mai multor explozii care au avut loc în câteva orașe siriene. Vedeți imagini video cu consecințele atacului terorist de la gara din oraşul Jabal, provincia Latakia.

Prima explozie din cele trei de la Jabal (Latakia) s-a produs între autogară și compania electroenergetică de stat, iar cea de a doua — la intrarea în oraș. Mai târziu, un sinucigaș a provocat o explozie la spitalul de urgență din localitate.

Ulterior, a apărut informația că teroriștii au atacat portul Tartus, al doilea ca mărime din țară. Şi aici, atacurile teroriste au avut loc tot în preajma autogării, iar una dintre explozii s-a produs chiar lângă o benzinărie.

Gruparea teroristă "Stat Islamic" (SI, interzisă în Rusia) a revendicat atentatele teroriste.

Latakia este situată în partea de vest a Siriei. Centrul provinciei este unul dintre cele mai mari porturi maritime din țară. În ultimele luni, armata guvernamentală a reușit să ia sub control cea mai mare parte a regiunii. Eliberarea ei de teroriști a fost posibilă datorită ajutorului Forțelor Aeriene și Spațiale Ruse, care au amplasat aici o bază aeriană.

Tartus este centrul unei provincii cu același nume. Aici este situat un punct de asigurare tehnico-materială a Marinei Militare a Rusiei.

Fluxul de știri
0