Moartea dubioasă a lui Dan Condrea

© Sputnik / Vladimir PolusatovAccident
Accident - Sputnik Moldova
Abonare
Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, ar fi trebuit astăzi să fie audiat de procurori în dosarul dezinfecțiilor din spitale, dar a murit subit duminică seara în urma unui accident rutier petrecut în județul Ilfov.

BUCUREŞTI, 23 mai — Sputnik. Duminică la ora 18 şi 58 de minute a fost sesizată Ambulanța.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanților, a murit într-un accident de circulație care s-a produs duminică seară în județul Ilfov în timp ce acesta se ducea să-și ia fetița de la fosta soție. Martorii accidentului spun că mașina circula cu aproximativ 120 km/h.

Hexi Pharma era cea mai importantă companie a lui Dan Condrea şi se ocupa cu producerea şi livrarea dezinfectanților diluați către spitale. Al treilea cel mai mare producător de dezinfectanți a fost pus sub acuzare că şi-ar fi diluat cu până la 2000 de ori produsele. Astfel, sute de mii de oameni ar fi avut viața pusă în pericol din cauza infecțiilor nozocomiale dobândite din spitale de la sfârșitul anilor 1990 până în prezent.

Comisia parlamentară de Control a activității SRI a informat că, în perioada 2011 — 2016, Serviciul Secret a comunicat problemele depistate către Președintele României, prim-ministru, șefii celor două Camere ale Parlamentului, dar și miniștrilor Sănătății. Documentele SRI trimise la Parlament mai arată că s-au depistat problemele nu doar la Hexi Pharma, ci și la alte societăți comerciale. În total, SRI a trimis 503 informări despre infecțiile spitalicești și 6 despre calitatea dezinfectanților Hexi Pharma; patru dintre acestea au fost transmise înainte de izbucnirea scandalului.

Dan Condrea ar fi trebuit să fie audiat și reținut astăzi de procurori. Fosta soție a declarat că nu poate fi vorba în niciun caz de sinucidere, fostul soț fiind un om incapabil de un asemenea gest. La locul accidentului nu s-au găsit urme de frânare.

„Din experiența mea de atâția zeci de ani și de atâtea mii de accidente pe care le-am cercetat, poate fi vorba de o adormire la volan, poate fi o neatenție. Pur și simplu, i-a scăpat telefonul undeva în dreapta și în momentul în care s-a aplecat după telefon a luat virajul stânga şi a intrat în pomii de pe sens invers. Expertiza tehnică va stabili condițiile în care s-a produs accidentul", a declarat Lucian Diniță, comisar-șef.

Dan Condrea a fost găsit lângă mașină, ceea ce arată că nu a folosit centura de siguranță. Mașina a fost sigilată și urmează o serie de expertize tehnice care ar putea elimina sau întări ipoteza că accidentul s-a produs din cauza unei defecțiuni. 

Fluxul de știri
0