Peste 94% din votanţi au optat pentru modificarea Constituției Tadjikistanului

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaВыборы в Приднестровье
Выборы в Приднестровье - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică, în Tadjikistan a avut loc un referendum național privind modificarea și completarea Constituției țării. La referendum au participat în total 92% dintre cetățenii incluși pe listele de vot, a comunicat președintele CEC din Tadjikistan, Bahtier Hudoerzoda.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Peste 94% din populația cu drept de vot a Tadjikistanului s-a pronunţat în cadrul referendumului de duminică pentru completările și modificările operate în Constituția țării, a comunicat în cadrul unei conferințe de presă președintele CEC din Tadjikistan, Bahtier Hudoerzoda, transmite Sputnik Tadjikistan.

Buletinul de vot conținea o singură întrebare: „Acceptați modificările și completările introduse în Constituția țării?", la care tadjicii trebuiau să răspundă cu „da" sau „nu".

„Pentru modificări au votat 3 milioane 814 persoane sau 94,5% din numărul votanților, față de 134 de mii 171 de persoane sau 3,3% care au fost împotrivă", a specificat Hudoerzoda.

Potrivit datelor oferite de acesta, la referendum au participat 92% dintre cetățenii incluși în listele electorale, sau 4 milioane 38 mii de persoane.

Potrivit modificărilor, actualul președinte Emomali Rahmon poate candida pentru un număr nelimitat de mandate prezidențiale, limita de vârstă pentru candidații la președinție este coborât până la 30 de ani, se interzice crearea partidelor politice pe bază națională și religioasă, precum și finanțarea din străinătate a partidelor.

Fluxul de știri
0