Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un minut pentru furt, egal cu venituri de milioane

© Photo : Inspectoratul General al Polițieipoliţie, grupare, criminal, полиция групировка
poliţie, grupare, criminal, полиция групировка - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia a reuşit să anihileze o grupare criminală specializată în spargerea magazinelor cu tehnică de calcul. Din grupare făcea parte o femeie şi trei bărbaţi.

CHIŞINĂU, 23 mai – Sputnik. Oamenii legii au reţinut patru tineri, de 18 şi 22 de ani, domiciliaţi în oraşul Anenii Noi și Ialoveni, suspectați de comiterea mai multor furturi din magazine.

Angajaţii Direcţiei Combaterea crimelor grave a Inspectoratului Naţional de Investigaţii au stabilit că cei trei băieți și o fată au reuşit să spargă din luna martie până în prezent nouă magazine de tehnică de calcul, de pe teritoriul raioanelor Leova, Hâncești, Rezina, la Bălţi și Chișinău.

Hoţii au sustras  telefoane, laptopuri, tablete în valoare totală de peste 1 milion de lei.

Полиция оружие - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Două persoane suspectate de furt, căutate la Chișinău

Infractorii acţionau în mai puțin de un minut la fiecare infracțiune, pe timp de noapte,  prin deteriorarea geamurilor și ușilor.

Bunurile sustrase erau comercializate în afara țării prin intermediul unor persoane de încredere.

Ultima infracțiune a suspecţilor a avut loc la 27 aprilie, când au pătruns într-un magazin de telefoane din orașul Leova, de unde au sustras bunuri materiale în sumă de circa 67 de mii de lei, după care au părăsit locul infracţiunii.

Hoţii au fost reținuți în flagrant. Doi dintre ei au fost arestați pentru 30 de zile, iar alții doi sunt cercetați în stare de libertate. Aceştia își recunosc vina parțial.

O parte din bunurile furate au fost ridicate de la domiciliile suspecţilor în cadrul perchezițiilor efectuate de oamenii legii.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, hoţii riscă închisoare de la 7 la 12 ani.

Fluxul de știri
0