Voievod: parada gay sfidează tradiţiile şi valorile creştine, nu agreăm

© Sputnik / Андрей Стенин / Accesați arhiva multimediaГей-парад в Стамбуле. Paradă LGBT la Istanbul.
Гей-парад в Стамбуле. Paradă LGBT la Istanbul. - Sputnik Moldova
Abonare
Federația ”Voievod” a făcut publică o declarație, în care subliniază rolul primordial al familiei tradiționale într-o societate sănătoasă și condamnă mișcările care subminează familia ca instituție fundamentală a poporului Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Federația ”Voievod” din Republica Moldova subliniază că în prezent, inclusiv, în Republica Moldova, cea mai mare parte a societății civile luptă pentru păstrarea familiilor sănătoase, tradiționale. În această ordine de idei organizația a publicat următoarea declarație:

”Republica Moldova este un stat cu o istorie multiseculară, în care tradițiile și valorile creștinești au stat la baza formării familiilor și dezvoltării poporului moldovenesc.

De-a lungul secolelor, societatea noastră a fost supusă multor riscuri din afară, dar și din interior, însă moldovenii au rezistat mereu, bazându-se pe ceea ce au mai scump – familia.

Ținând cont de realitățile sociale din țara noastră, propagarea unor valori străine neamului nostru, precum căsătoriile persoanelor de același sex, care nu pot genera nimic altceva, decât ură și dezbinare în spațiul public, menționăm că societatea noastră are nevoie acum de pace, consens și armonie în rezolvarea problemelor reale din sectorul economic, social, educațional etc.

Noi, reprezentanții societății civile, nu agreăm desfășurarea așa-numitului marș „Fără Frică”.

Considerăm că organizarea acestuia sfidează moralitatea, tradițiile și valorile creștinești ale țării noastre. Organizațiile noastre consideră că asemenea evenimente au un scop bine stabilit: de a distruge celula de bază a societății noastre – familia tradițională moldovenească – datorită căreia poporul moldovenesc dăinuie timp de veacuri”.

Fluxul de știri
0