Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Contrabandă nereușită și un venit ilegal de peste 10 mii de euro, ratat

© Sputnik / Дмитрий Коробейников / Accesați arhiva multimediaПерсонаж Музея восковых фигур "Человек-губа". Personaj din Muzeul figurilor din ceară, ”Omul buză”, țigaretă
Персонаж Музея восковых фигур Человек-губа. Personaj din Muzeul figurilor din ceară, ”Omul buză”, țigaretă - Sputnik Moldova
Abonare
Profitul estimativ pe care făptașii urmau să-l încaseze este de peste 10 mii euro. Cele două cazuri sunt cercetate în baza articolului 287 alineatul 10 din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 21 mai – Sputnik. Inspectorii postului vamal Giurgiuleşti au contracarat două cazuri de transportare prin contrabandă a circa 40 de mii de țigarete. Marfa ilegală urma să fie vândută pe piața neagră din Uniunea Europeană. Serviciul Vamal precizează că ambele tentative au avut loc la ieşirea din țară.

În primul caz, la pista de control „ieșire autoturisme", s-a prezentat un automobil de model „Volvo V40" cu numere de înmatriculare în Bulgaria, condus de un cetăţean român, pentru efectuarea controlului vamal. În rezultatul analizei profunde a indicatorilor de risc inspectorii vamali au dispus efectuarea controlului fizic detaliat al unității auto și au depistat peste 2 mii de țigarete.

Табачная фабрика - Sputnik Moldova
Societate
Prăbuşirea unei afaceri: în 10 zile, contrabanda cu ţigări la vamă va dispărea

Marfa transportată ilegal era dosită în diferite părți ale automobilului și anume în portierele din faţă și în schimbătorul de viteze.

Cea de-a doua tentativă a fost dejucată la ieșirea din țară într-un autocar de model „SETRA S315", cu numere de înmatriculare străine. Unitatea de transport efectua cursa regulată Odesa —Varna.

Autocarul a fost supus unui control fizic detaliat. În acest scop a fost utilizat echipamentul special de scanare "X-Ray Rapiscan ". Colaboratorii vamali au depistat în compartimentul destinat pentru bagaje două cutii în care se aflau încălzitoare de apă, care erau 1980 de pachete de ţigări cu timbru de acciz al Ucrainei.

serviciul Vamal notează că în ambele cazuri a fost stabilit faptul că proprietarii produselor de tutungerie  intenționau să le transporte și ulterior să comercializeze aceste țigarete în mod ilegal.

Profitul estimativ pe care făptașii urmau să-l încaseze este de peste 10 mii euro.

Cele două cazuri sunt cercetate în baza articolului 287 alineatul 10 din Codul Contravențional al Republicii Moldova. 

Marfa va fi, cel mai probabil, confiscată iar conducătorii auto urmează să achite amenzi în cuantum de 6 mii lei.

Fluxul de știri
0