Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Producătorii autohtoni riscă să nu aibă unde își vinde marfa în acest an

© Sputnik / Егор Еремов / Accesați arhiva multimediaУборка зерновых в Белоруссии
Уборка зерновых в Белоруссии - Sputnik Moldova
Abonare
Piața Federației Ruse va rămâne închisă pentru produsele moldovenești, atâta timp cât autoritățile de la Chișinău nu vor avea un dialog serios cu partea rusă, iar pe piața UE produsele moldovenești nu vor pătrunde prea curând în cantitățile pe care le dorim.
Din cauza autorităților, producătorii autohtoni riscă să nu aibă unde își realiza marfa

Se apropie perioada de recoltare a produselor agricole, iar fermierii din țara noastră nu au nicio garanție privind piețele pe care își vor putea vinde în acest an marfa, din cauza unor jocuri geopolitice acerbe pe care le fac autoritățile centrale cu marile puteri.

Pe producătorii autohtoni nu îi interesează luptele geopolitice, care se dau între Moldova și marile puteri. Ei sunt interesați să-și vândă marfa, pentru care muncesc și care, până la urmă, este unica lor sursă de existență. Ce măsuri ar trebui să întreprindă autoritățile în acest caz, aflați de la fostul vice-ministru moldovean al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep.

Fluxul de știri
0