Rusia dorește dialog cu NATO, a declarat Dmitry Peskov

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov, porte-parole du président russe
Dmitri Peskov, porte-parole du président russe - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia nu s-a abătut niciodată de la dialogul cu NATO, dar el trebuie să fie constructiv şi să implice respectarea intereselor reciproce, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Federaţiei Ruse, Dmitry Peskov.

BUCUREŞTI, 20 mai — Sputnik. Invitaţia de aderare la NATO oferită Muntenegrului riscă să exacerbeze tensiunile în Europa, a spus oficialul rus.

Alianţa Nord-Atlantică a invitat joi, în mod formal, statul Muntenegru să devină al 29-lea membru al Alianţei. Decizia trebuie ratificată de Senatul Statelor Unite ale Americii, dar şi de corpurile legislative ale celorlalte state membre. Cu această ocazie, Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, a menționat că acest proces nu este unul pozitiv.

"În general, considerăm că extinderea NATO este un proces negativ. Acest proces nu aduce nimic în plus din punctul de vedere al securității europene, ci dimpotrivă, el crește tensiunile pe continent", a declarat jurnaliștilor Dmitry Peskov.

Întrebat despre inițiativa NATO de organizare a unei întâlniri cu Rusia înainte de Summitul din iulie, oficialul a subliniat că Rusia "nu s-a abătut niciodată de la dialog. Evident că am fost întotdeauna susţinători ai dialogului. Credem că este singura metodă de rezolvare a problemelor şi chestiunilor cu care ne confruntăm".

Totodată, dialogul trebuie să fie constructiv şi să implice respectarea intereselor reciproce, a mai spus Dmitry Peskov.

Fluxul de știri
0