Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chirtoacă a făcut dezvăluiri despre nuntă și luna de miere

© Sputnik / Мирослав РотарьСотрудники мэрии Кишинева поздравляют шефа Дорина Киртоакэ с бракосочетанием
Сотрудники мэрии Кишинева поздравляют шефа Дорина Киртоакэ с бракосочетанием - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul capitalei le-a oferit jurnaliştilor unele detalii legate de masa de nuntă și le-a spus cum își va petrece luna de miere.

CHIȘINĂI, 20 mai — Sputnik. Dorin Chirtoacă, primarul Chișinăului, care se căsătorește vineri cu jurnalista Anișoara Loghin, a fost felicitat înainte de ceremonie de către angajații administrației locale. Edilul le-a dezvăluit jurnaliștilor unele detalii cu privire la ceremonie și cum își vor petrece tinerii însurăței luna de miere.

„Voi lipsi în total trei zile. Nu cred că cineva pleacă astăzi în luna de miere pentru 30 de zile. Noi vom avea trei zile de odihnă. După aceasta voi reveni", a spus primarul.

Totuși, acesta a evitat să răspundă la întrebarea unde vor pleca, declarând că „vor mai vedea".

„Până dimineață mai este timp. Cred că vom merge undeva să ne aerisim", a spus Chirtoacă.

Дорин Киртоакэ и Анишоара Логин - Sputnik Moldova
Societate
Chirtoacă și-a adus mireasa la starea civilă cu o ”kopeikă” sovietică

Întrebat dacă la ceremonie vor fi prezenți și invitați din România, edilul a răspuns că ei s-au străduit ca totul să fie mai puțin pompos, cât mai simplu, fără mâncăruri pe masă, fiecare nuntaș fiind servit separat.

Înregistrarea căsătoriei urma să aibă loc într-un oficiu al stării civile din capitală la ora 15.00, însă ceremonia a început cu o întârziere de 30 de minute. Pentru ora16.00 a fost prevăzută cununia la Catedrala „Sfânta Teodora de la Sihla".

După cum a aflat agenţia din surse informaționale, cei mai mulţi dintre angajaților primăriei capitalei nu au fost invitați la nunta șefului. Sputnik a aflat de asemenea că petrecerea îi va costa pe tinerii însurăței aproximativ 1,5 milioane de lei.

Cei doi nu au spus nici unde își vor juca nunta, dar se știe că este vorba de un restaurant din parcul „Valea Trandafirilor" de la Botanica, ce dispune de cinci săli de banchet și patru terase, cu o suprafață totală de trei mii de metri pătraţi.

Potrivit unor medii de informare, Chirtoacă a decis să-l ia de nănaș pe un fost coleg de clasă, otolaringologul Teodor Hodonoagă care, împreună cu soția Natalia, locuiește în România.

Sursele Sputnik au mai comunicat că „nunta edilului capitalei este un eveniment privat de aceea securitatea petrecerii va fi asigurată de către un serviciu de pază privat".

Fluxul de știri
0