Grevă pe Aeroportul Otopeni

© Sputnik / Evghenii PanasencoМеждународный аэропорт Кишинев
Международный аэропорт Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Angajaţii companiei Globe Ground România, cea care se ocupă de gestionarea bagajelor si cu pregătirea avioanelor înainte de zbor, vor intra vineri în grevă de avertisment după ce negocierile cu conducerea comapniei au eşuat.

BUCUREȘTI, 20 mai — Sputnik. Nivelul salarizării îi nemulţumeşte pe angajaţi, ei ameninţând cu proteste de amploare dacă nu le sunt ascultate cerinţele.

Timp de două ore, între orele 13.00 — 15.00, protestul sindicaliştilor de la una din cele oatru firme de handling, Globe Ground România, protestează la această oră în curtea Aeroportului Otopeni. Angajaэii sunt nemulțumiți de salariile foarte mici, de programul intens de lucru şi de numărul mic de angajaţi. Ei spun că nu mai fac faţă şi că firma ar trebui să angajeze mai mulţi oameni.

"Companiile aeriene care operează pe aeroportul Otopeni şi-au luat măsuri pentru ca activitatea lor să nu fie afectată, astfel că zborurile nu vor avea întârzieri semnificative sau mai mari ca cele dintr-o zi obişnuită", a declarat pentru Mediafax Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Globe Ground România prestează servicii pentru Air France — KLM, Alitalia, Flydubai, Lufthansa şi TAROM. De altfel, TAROM deţine 37% din acţiunile acestei firme, iar Aeroportul Henri Coandă, alte 13 procente. Sindicatul a obţinut în instanţă dreptul de a opri lucrul timp de două ore, după ce la începutul acestui an compania a interzis mai multe tentative de protest ale angajaţilor pe motiv că nu au niciun drept legal să-şi manifeste nemulţumirile.

Fluxul de știri
0