Misiunea diplomatică a RM în Qatar produce miracole

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaQatar. Катар
Qatar. Катар - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A fost suficientă deschiderea misiunii diplomatice moldoveneşti la Doha, pentru ca schimburile comerciale dintre Republica Moldova și Statul Qatar să se multiplice de aproape cinci ori, susțin autoritățile de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 20 mai – Sputnik. De la deschiderea misiunii diplomatice în Statul Qatar, volumul schimburilor comerciale bilaterale a crescut de la 72,6 mii dolari până la 329, 6 mii dolari la nivelul anului trecut, se arată într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al Guvernului, care relatează despre o întrevedere recentă a premierului Pavel Filip cu ambasadorul Statului Qatar în Republica Moldova, Mohammed  Bin Mohammed Ali-Maliki.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, vizită oficială în Qatar, întrevedere cu Salah bin Ghanen bin Nasser Ali Ali, ministrul Culturii şi Sportului din Qatar - Sputnik Moldova
Covorul moldovenesc a suscitat interesul unui mare demnitar din Qatar

Cei doi oficiali au discutat despre relațiile dintre Republica Moldova şi Statul Qatar în domeniile comercial-economic, investiţional și umanitar, iar oficialii au remarcat dinamica pozitiva a cooperării bilaterale.

Referindu-se la dezvoltarea şi consolidarea relațiilor economice dintre cele doua țări pe viitor, Premierul a subliniat utilitatea promovării active a oportunităților de afaceri, inclusiv prin organizarea forumurilor și misiunilor de afaceri, ce ar facilita stabilirea contactelor de business directe.

”Noi suntem preocupați de atragerea investitorilor străini în țara noastră, care să dezvolte proiecte competitive, de impact economic major. De aceea, cunoscând potențialul investițional al Statului Qatar, dorim să vedem cât mai mulți investitori din aceasta tara în Moldova”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, Ambasadorul Statului Qatar a vorbit despre simplificarea procedurii de acordare a vizelor pentru cetățenii acestei ţări, care doresc sa viziteze Republica Moldova, fapt ce va permite mărirea fluxului de turiști și de oameni de afaceri din această țară. Totodată, diplomatul a dat asigurări că va contribui la intensificarea dialogului, în următoarea perioadă, pentru a identifica și promova toate oportunitățile de cooperare bilaterală, se mai spune în comunicatul Guvernului.

Premierul a dat asigurări că Executivul va oferi tot suportul necesar pentru facilitarea contactelor de business, mai informează sursa.

Fluxul de știri
0