Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova sunt inaugurate Zilele scrisului și culturii slave

© Sputnik / А. Варфоломеев / Accesați arhiva multimediaКирилл и Мефодий
Кирилл и Мефодий - Sputnik Moldova
Abonare
Sărbătorirea Zilelor scrisului și culturii slave în Moldova a devenit o bună tradiție care contribuie la consolidarea păcii interetnice, înțelegerii și toleranței în țară.

CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik, Dmitri Sidorov. Tradiționalele zile ale scrisului și culturii slave se vor desfășura în orașele și satele din Moldova între 20 și 29 mai.

În acest an, în câteva orașe din ţară au fost planificate diverse acţiuni consacrate acestei dată memorabile. Astfel, la biserica Sfântul Gheorghe din Chișinău va fi oficiată o slujbă de pomenire a sfinților Chiril și Metodie, numţi şi apostolii slavilor, iar în sala mare a Filarmonicii va avea loc un concert.

Este planificată și o depunere de flori la monumentele unor personalităţi proeminente din domeniul scrisului și culturii, expoziții de cărți slave, lecturi literare, concerte de muzică sacră, întâlniri cu muzicieni, scriitori, cineaști.

La facultatea de filologie a Universității de stat din Moldova, în sala filialei Centrului "Lumea Rusă", va fi organizată masă rotundă "Culturile slave în mediul lingvistic străin din Moldova". Organizatorii acesteia sunt Asociația Internațională de Prietenie și Colaborare "Moldova și Rusia" și catedra de filologie rusă a USM.

Fluxul de știri
0