Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un fost chişinăuean, propus în Israel la funcţia de ministru al Apărării

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaЛидер партии Наш дом - Израиль Авигдор Либерман.
Лидер партии Наш дом - Израиль Авигдор Либерман. - Sputnik Moldova
Abonare
Originar din Republica Moldova, Avigdor Liberman, este propus în Israel la funcţia de ministru al Apărării. Acesta a mai deţinut anterior funcţii importante în guvernul israelian.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik. Avigdor Liberman, originar din Republica Moldova, a fost propus de premierul israelian Benjamin Netanyahu, la funcţia de ministru al Apărării.

Liberman s-a născut la 5 iunie 1958 în orașul Chișinău. Avigdor Liberman a emigrat în Israel în anul 1978, împreună cu familia, la vârsta de 21 de ani. În Israel și-a îndeplinit stagiul militar obligatoriu, obținând gradul de caporal. A obținut apoi o licență în relații internaționale și științe politice la Universitatea Ebraică din Ierusalim. 

Streleţ Liberman - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Israelul, susţinător de încredere al Moldovei

Avigdor Liberman a deținut următoarele funcții publice în Israel: deputat în Knesset din partea Partidului Israel Beiteinu, ministrul infrastructurii naționale,  ministrul transporturilor,  viceprim-ministru și ministru al afacerilor strategice.

Liberman urmează să dea răspuns la propunerea făcută de premierul izraelian în tim de două zile. În această perioadă au loc consultări între partidul condus de Liberman – Beiteinu şi partidul Likud, aflat la guvernare.

La data de 15 iulie 2008, președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, l-a decorat pe Avigdor Liberman cu „Ordinul de Onoare”, distincție conferită în semn de apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea relațiilor de prietenie și cooperare dintre Republica Moldova și Statul Israel.

Liberman este căsătorit și are trei copii. El locuiește în prezent în localitatea Nokdim, din deșertul Iudeei. Pe lângă limba ebraică, el vorbește limbile rusă, engleză și română.

Fluxul de știri
0