Dispariția avionului EgyptAir: iată ce s-a întâmplat

© AFP 2024 / Christian HartmannEgyptair
Egyptair - Sputnik Moldova
Abonare
Direcția Aviației Civile și ministrul Apărării din Grecia au făcut joi precizări asupra derulării zborului Airbus A320 al EgyptAir până în momentul dispariției sale, aflându-se deja în spațiul aerian egiptean, în momentul când survola Marea Mediterană pe cursa Paris-Cairo.

CHIȘINȘU, 19 mai — Sputnik. Avionul EgyptAir, care a dispărut joi deasupra Mării Mediterane, având 66 de persoane la bord, a „efectuat un viraj de 90 de grade la stânga, apoi unul de 360 de grade la dreapta, pierzând din altitudine de la 37 de mii la 15 mii de pași", înainte de a dispărea de pe radare, scrie Sputnik France.

Direcția Aviației Civile din Grecia și ministrul grec al Apărării au făcut joi precizări asupra derulării zborului Airbus A320 al EgyptAir până în momentul dispariției sale, aflându-se deja în spațiul aerian egiptean, în momentul când survola Marea Mediterană pe cursa Paris-Cairo.

„Imaginea pe care o avem este că la ora 00.37 GMT, avionul care se afla de 10-15 mile în spațiul aerian egiptean a efectuat un viraj de 90 de grade la stânga, mai apoi unul de 360 de grade la dreapta, prăbușindu-se de la altitudinea de 37.000 la 15.000 de pași, moment în care imaginea a dispărut, la aproximativ 10.000 de pași altitudine", a declarat ministrul grec al Apărării, Panos Kammenos, la conferința de presă, precizând că a discutat cu omologul său egiptean.

Contactul cu avionul Airbus A320, pus în funcțiune în iulie 2003, a fost pierdut atunci când se afla la altitudinea de 11.280 de metri altitudine și se afla la 15 kilometri în interiorul spațiului aerian egiptean.

Avionul EgyptAir, care efectua cursa Paris-Cairo și a dispărut de pe radare, s-a prăbușit în Marea Mediterană, a transmis postul TV Al Mayadeen, citând surse din cadrul companiei aeriene.

Fluxul de știri
0