Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La bordul avionului EgyptAir se aflau cetățeni din 12 țări

© REUTERS / Mohamed Abd El Ghany/FilesAn EgyptAir plane is seen on the runway at Cairo Airport, Egypt in this September 5, 2013 file photo
An EgyptAir plane is seen on the runway at Cairo Airport, Egypt in this September 5, 2013 file photo - Sputnik Moldova
Abonare
EgyptAir a publicat lista pasagerilor, majoritatea fiind egipteni și francezi. Avionul Airbus A320 a decolat de la Paris spre Cairo la ora locală 23.09.

CHIȘINĂU, 19 mai – Sputnik. Responsabili de la serviciul de presă am ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au precizat pentru Sputnik din ce state erau cetățenii aflați la bordul aeronavei companiei EgyptAir și dacă se aflau printre ei și moldoveni.

Astfel, potrivit sursei oficiale, în avionul respectiv se aflau 66 de persoane, dintre care 56 erau pasageri și 10 membri ai echipajului.

”Egyptair a publicat lista pasagerilor, majoritatea fiind egipteni și francezi: 30 Egyptiens,15 Français,2 Irakiens,1,Britannique, 1 Belge, 1 Koweïtien, 1 Saoudien, 1 Soudanais, 1 Tchadien, 1 Portugais, 1 Algérien,1 Canadien”, se arată în răspunsul MAEIE din care cităm.

EgyptAir - Sputnik Moldova
Avionul EgyptAir a emis un „mesaj de primejdie" înainte de dispariție

Serviciile de la sol ale Egiptului nu au primit nici un semnal din partea avionului de pasageri A-320 al companiei EgyptAir, care a dispărut deasupra Mării Mediterane, transmit mass-media din Egipt.

S-a menționat totodată că căpitanul echipajului are la activ 6275 de ore de zbor, inclusiv, 2101 pe un avion similar. Pilotul secund are 2766 de ore de zbor.

Avionul Airbus A320 decolase de la Paris spre Cairo la ora locală 23.09. Piloţii avionului au lansat un apel de urgenţă cu câteva minute înainte ca aeronava să nu mai poată fi localizată, la ora locală 04:26 (02:26 GMT), care a fost recepționat de unitățile de salvare ale forțelor armate egiptene.

Până în prezent nu se cunosc informații cu privire la natura semnalului SOS. În momentul în care a dispărut, aeronava se afla în spaţiul aerian egiptean, la o altitudine de peste 11.000 de metri.

Fluxul de știri
0