Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de consumatori din sudul ţării au rămas fără energie electrică

© Sputnik / Марина Лысцева / Accesați arhiva multimediaЛампы
Лампы - Sputnik Moldova
Abonare
Din cauza furtului transformatoarelor, câteva sute de locuitori din patru sate din sudul ţării au rămas fără electricitate.

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik. Sute de consumatori din patru sate din sudul Moldovei au rămas fără energie electrică în case din cauza unor hoţi. Şase posturi de transformare (PT) ce alimentează cu energie electrică consumatori din raioanele Cahul, Taraclia şi Ceadîr-Lunga au fost scoase din uz de hoții de ulei din transformator.

În total, hoţii au prejudiciat material întreprinderea „Red Union Fenosa” cu peste 155 mii lei.

Cer - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Zece localităţi au rămas fără energie electrică

De la începutul anului, în raioanele de sud deservite de această companie au fost înregistrate în total 29 de cazuri de furt a uleiului de transformator. Suma prejudiciului cauzat astfel întreprinderii fiind de circa 1,3 milioane lei.

Hoţii sustrag din instalaţiile electrice şi alte bunuri materiale, cum ar fi uşi metalice, bare, părţi de furnitură. Această situaţie poate genera şi riscul producerii unor electrocutări, inclusiv a copiilor.

„Producerea repetată în unele localităţi a acestor infracţiuni denotă o situaţie de indiferenţă a autorităţilor publice şi a localnicilor faţă de gravele riscuri de incendii şi electrocutări, inclusiv privarea din rea voinţă a accesului consumatorilor la utilizarea neîntreruptă a energiei electrice”, anunţă compania.

Administraţia întreprinderii energetice a solicitat organelor de drept să întreprindă măsuri operative de investigaţie pentru identificarea infactorilor şi atragerea lor la răspundere penală.

Fluxul de știri
0