Ambasador: miracolul economic al Braziliei se datorează lui Eminescu

© Sputnik / Miroslav RotariМихай Еминеску
Михай Еминеску - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambasadorul Braziliei în România, Jeronimo Moscardo, a spus că cea mai mare creștere economică din istoria țării sale se datorează Teoriei Statului Organic inventată de Mihai Eminescu și perfecționată de economistul Mihail Manoilescu.

BUCUREŞTI, 18 mai — Sputnik. Eminescu este uitat astăzi, deși opera lui este de o varietate copleșitoare, de la poezie la gazetărie și politologie.

Mihai Eminescu a fost jurnalist, sociolog, politician și poet. Puțini știu că printre studiile geniului român se află și unul care poartă numele de „Teoria Statului Organic", concepție care a stat la baza dezvoltării economice a Braziliei în perioada 2000-2012, scrie cunoaştelumea.ro.

„Mulțumesc României și în special domnului Eminescu pentru faptul că Brazilia a cunoscut cea mai mare creștere economică din lume", a declarat în 2003 ambasadorul Braziliei la București, Jeronimo Moscardo, cu ocazia decernării de către Academia Română a titlului Doctor Honoris Cauza.

Invitat în emisiunea „Adevăruri tulburătoare", la Nașul TV, jurnalistul Miron Manega a spus că Mihail Manoilescu, unul dintre cei mai mari economiști români, fost Guvernator al Băncii Naționale, a încorporat într-o celebră lucrarea de-a sa, "Noua teorie a protecționismului și schimbului internațional", Teoria Statului Organic a lui Mihai Eminescu.

Cartea lui Mihail Manoilescu, publicată în anul 1932, este tradusă în portugheză și ajunge în Brazilia unde devine curs universitar. Din anii 1970 doctrina lui Manoilescu ajunge program economic al țării, iar în perioada 2000-2012 transformă radical Brazilia, generând o creștere economică spectaculoasă.

Fluxul de știri
0