Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O zi din an, muzeele din ţară vor primi gratis vizitatorii

© Sputnik / Мирослав РотарьВ Кишиневе, в Национальном музее Молдовы, открылась выставка "Изобретения Леонардо да Винчи"
В Кишиневе, в Национальном музее Молдовы, открылась выставка Изобретения Леонардо да Винчи - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Culturii şi muzeele din ţară vor organiza un şir de evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Muzeelor şi Nopţii Europene a Muzeelor.

CHIŞINĂU, 17 mai – Sputnik. Al treilea an consecutiv, în Republica Moldova vor fi organizate un şir de evenimente culturale dedicate Zilei Internaţionale a Muzeelor şi Nopţii Europene a Muzeelor.

Ziua Internațională a Muzeelor a fost instituită în anul 1977, la inițiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, și este marcată în fiecare an la data de 18 mai.

„Această dată pune în valoare colecțiile din muzeele noastre, unele foarte bogate și frumoase și care aduce un aflux serios de persoane care vin să viziteze muzeele în noaptea muzeelor”, a declarat marţi în cadrul unei conferinţe de presă ministrul Culturii, Monica Babuc.

La ediția de anul trecut a Nopţii Muzeelor au fost înregistrați peste 55 de mii de vizitatori. În acest an, muzeele își vor expune colecții pe diverse domenii, oferind publicului spectator surprize de proporții, activități adresate publicului de diferite vârste.

Moscow hopes that while the European Union reviews possible new sanctions against Russia next week that “common sense will prevail.” - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Noaptea Europeană a Muzeelor în Moldova

Evenimentul cheie al ediției din acest an este Seminarul internațional care va avea loc sâmbătă, 21 mai, la Muzeul „Casa părintească” din satul Palanca, Călărași. La seminar vor participa experți în domeniul patrimoniului cultural din Moldova, Ucraina, Belarus, Armenia. În cadrul seminarului se vor face totalurile primei faze ale proiectului. În Republica Moldova vor fi implementate 6 proiecte din cadrul programului.

Pentru prima dată, la ediția curentă a Zilei Internaţionale a Muzeelor și-au anunțat participarea muzeele din raioanele Dubăsari și Sângerei.

În Registrul Muzeelor din Republica Moldova sunt incluse 118 muzee și filiale ale acestora. În anul curent au fost înregistrate două muzee noi din satul Hăsnășenii Mari, raionul Drochia și din satul Negrea, raionul Hâncești.

Fluxul de știri
0