Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sputnik a premiat învingătorii concursului "Perspectiva"

© Sputnik / Мирослав РотарьНаграждение победителей конкурса "Перспектива"
Награждение победителей конкурса Перспектива - Sputnik Moldova
Abonare
Din zecile de lucrări prezentate la concurs, juriul a selectat 15, la cele patru nominalizări de bază - "Cel mai bun articol de sinteză sau analiză", "Cel mai bun interviu", "Cea mai bună fotografie" și "Cel mai bun video". Toți câștigătorii au fost premiați cu diplome și cadouri de preț.

CHIȘINĂU, 17 mai — Sputnik. În cadrul ceremoniei de premiere la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, un juriu competent a nominalizat câștigătorii primului concurs național al tinerilor jurnaliști "Perspectiva".

Concursul, organizat de Agenția de știri și radio Sputnik Moldova, s-a desfășurat în țară pentru prima dată și a întrunit participanți din regiunile centrală, de nord și de sud ale țării, între care tineri jurnaliști profesioniști și studenți de la facultățile de jurnalism ale unor instituții cunoscute din Moldova. Ceremonia de premiere a fost inaugurată de președintele juriului, șeful agenției Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc.

Drept cel mai bun interviu a fost recunoscut materialul "Cartea neagră, ca mărturie a furtului și zgârceniei", realizat de jurnalistul din Chișinău Oleg Dașevschi, despre problemele ecologice din țară și perspectivele soluționării acestora. Câștigător la nominalizarea "Cea mai bună fotografie" și "Cel mai bun video" a devenit Natalia Micicani din Chișinău și proiectul acesteia "Sufletul Moldovei", care vorbește despre frumusețea naturii Moldovei, istoria bogată și cultura țării.

Prin decizia juriului, primul loc la nominalizarea "Cel mai bun articol de sinteză sau analiză" nu a fost acordat nici unuia dintre participanți. Pe locul doi s-au clasat concomitent două lucrări concomitent — "Moștenirea arhitecturală a Chișinăului este în pericol" de Elena Sibova și "Stălinești — istoria unui sat dispărut" de Rodion Rusnac, despre viața din provincia moldovenească.
Cu un cuvânt de salut către participanții la concurs s-a adresat și oaspetele de onoare al ceremoniei, Farit Muhametșin, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova. Premiul special al Ambasadei Rusiei în Moldova a fost oferit pentru interviul cu multipla campioană la dans de salon din Moldova, Maria Ceochi —"Toată viața e în dans", expediată la concurs de studentul USM Maxim Mihftahov.

Președintele concursului, șeful agenției Sputnik Vladimir Novosadiuc, a declarat: "Primul concurs al tinerilor jurnaliști "Perspectiva" ne-a bucurat cu lucrări de un înalt profesionalism, iar Sputnik Moldova intenționează să-l facă anual. Participarea tinerilor jurnaliști caracterizează nivelul de pregătire al acestora pentru o muncă serioasă și de sine stătătoare și contribuie la formarea tinerei generații de profesionaliști, pe care îi interesează problemele țării noastre".

Concursul „Perspectiva" organizat de agenția de știri și radio Sputnik Moldova a demarat la 23 decembrie 2015. Tema concursului din 2016 este consacrată patrimoniului istoric, cultural și spiritual al Moldovei, specificului național al țării, acelor tradiții ale plaiului nostru care sunt caracteristice doar statului moldovenesc. Din juriu au făcut parte experți consacrați în domeniul jurnalismului și mass-media din RM: șeful agenției Sputnik Moldova, președintele juriului concursului, Vladimir Novosadiuc; directorul general al agenției „Novosti-Moldova", Rita Țvic; directorul postului TV „RTR-Moldova", Evghenii Sergheev; redactorul șef al ziarului „Komsomolskaia pravda", Serghei Ciurikov; redactorul șef al ziarului „Argumnetî i faktî v Moldove", Elena Șatohina; directorul posturilor TV „Euro TV" și „Alt TV", Dumitru Chitoroagă; directorul general al grupului de companii DIXI Media, Dan Lozovan; rectorul Universității Slavone din Republica Moldova, Tatiana Mleciko; doctorul habilitat la Catedra radio și televiziune a Universității de Stat din Moldova, Boris Parfentiev.

Sputnik (sputniknews.com) este o agenție de Ştiri şi Radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogă, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik dispun 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0