Pentru muncitorii din afară: 150.000 de euro de la statul român

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaBanconote euro
Banconote euro - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În scurt timp, toți românii care lucrează în străinătate ar putea beneficia, datorită unui proiect de lege, de credite în valoare de zeci de mii de euro, dacă vor să trăiască din nou în țara lor natală alături de familie.

BUCUREŞTI, 17 mai — Sputnik. Senatorul PSD Ionel Agrigoroaiei se gândește serios cum să schimbe la față România.

Nu toţi parlamentarii sunt hoţi. Unii din ei se gândesc cum să nu îi mai facă pe români să plece peste hotare pentru un trai decent. Astfel, românii care vor decide să își înceapă o afacere în România ar putea beneficia de un împrumut bancar cu dobândă subvenționată de stat de până la 150.000 de euro pe o perioadă de 5 ani, scrie stirideactualitate.ro.

În această perioadă, susțin parlamentarii, întreprinzătorii vor fi scutiți de impozitele datorate statului.

„Românii noștrii nu au plecat de prea mult bine să muncească în străinătate, în condiții grele și de foarte multe ori neîncadrați pe meseria lor de bază. Acești oameni au mers peste mări și țări să își câștige existența pentru ei pentru familiile lăsate acasă. Trebuie să facem ceva să-i aducem înapoi. Dacă statul român îi va ajuta puțin atunci se vor crea noi locuri de muncă, iar țara va prospera", a declarat senatorul PSD Ionel Agrigoroaei.

Dacă proiectul de lege va avea câştig de cauză, de bani vor beneficia doar cei care vor crea cel puțin 5 locuri de muncă și care vor reinvesti o parte a profitului în noua afacere.

Fluxul de știri
0