Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Surprize pentru viitorii șoferi

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaЗа рулем, автомобиль, La volan, automobil
За рулем, автомобиль, La volan, automobil - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a venit cu mai multe propuneri de Modificare a Regulamentului Circulației Rutiere care ar putea fi aplicate din anul viitor.
Surprize pentru viitorii șoferi

De patru ori mai puțină teorie în școlile auto, poligoane automatizate pentru susținerea examenelor practice și translarea online a examenelor, sunt surprizele pregătite de autorități pentru viitorii șoferi.

Examenul practic va fi înăsprit. Vehiculele cu care vor fi susținute probele practice urmează să fie dotate cu senzori, sistem GPS și cameră de bord. Și poligoanele cu aceeași destinație urmează să fie modernizate. Amenajarea tradițională cu bare și cauciucuri va dispărea, iar locul lor va fi luat de marcaje rutiere cu senzori, indicatoare de circulație și intersecții cu și fără semafor. Aceste sisteme vor fixa mișcările cursantului, iar toată informația va fi transmisă calculatorului care va decide dacă examenul a fost sau nu susținut. Directorul unei școli auto din Chișinău, Denis Țurcanu, susține că unele prevederi vor fi mai greu de aplicat.

Fluxul de știri
0