Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Înregistrarea pasagerilor la Aeroportul Chișinău va decurge mai operativ

© Sputnik / Мирослав РотарьАэропорт
Аэропорт - Sputnik Moldova
Abonare
Datorită creșterii cu circa 50 la sută a numărului de ghișee pentru înregistrarea pasagerilor pe Aeroportul Internațional Chișinău, procedura respectivă se va desfășura mai operativ.

CHIȘINĂU, 16 mai — Sputnik. Numărul ghișeelor de înregistrare a pasagerilor la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) s-a mărit de la 12 până la 18, iar zona respectivă a fost renovată în totalitate și utilată cu tehnică modernă. Aceste renovări fac parte din planul de extindere și modernizare a terminalului aeroportului, informează compania „Avia Invest" care administrează AIC.

„Datorită acestor modificări, procesul de înregistrare a pasagerilor a devenit mai operativ și mai comod, fapt ce permite evitarea aglomerației în aerogară și contribuie la deservirea mai eficientă a pasagerilor", menționează „Avia Invest".

Pentru optimizarea procesului de deservire a pasagerilor, în aeroport a fost instalat un sistem automat modern de procesare a bagajelor, precum și o a treia bandă pentru bagaje. Acum, procesare decurge cu o viteză de 0,25 m/sec.

Высшая судебная палата Республики Молдова - Sputnik Moldova
Societate
Concesionarea Aeroportului Chișinău, recunoscută de CSJ ca fiind legală

Caracteristicile tehnice ale utilajului corespund standardelor europene. Sistemul însuși este produs de către o firmă germană care colaborează cu 40 de aeroporturi din Rusia, Germania, Austria, România, Bulgaria, Danemarca, Ungaria, Norvegia  și din alte țări.

Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune companiei „Avia Invest" la 1 ianuarie 2013, în conformitate cu hotărârea Guvernului Republicii Moldova.

La momentul actual au fost date deja în folosință parcarea supraetajată și o nouă sală de sosiri. A fost inaugurată zona extinsă de plecări. Afară de aceasta, sunt în desfășurare lucrările de reconstrucție a aeroportului. Concomitent cu procesul de modernizare și extindere a terminalului Aeroportului Internațional Chișinău, „Avia Invest" lucrează asupra optimizării activității operaționale a acestui important obiectiv strategic.

Anterior, șeful companiei „Avia Invest", administratorul  Aeroportului Chișinău, Petru Jardan, a declarat că pe parcursul întregii perioade de independență a Moldovei în acest obiectiv de importanță strategică s-au investit în total circa 10 — 12 milioane de dolari, în timp „Avia Invest", în mai puțin de doi ani, a investit deja de patru ori mai mult. Totodată, afirmă Jardan, în 2012 suma totală a impozitelor virate în bugetul de stat de către ÎS Aeroportul Internațional Chișinău a constituit 38 de milioane de lei, pe când în 2014 suma impozitelor achitate de compania „Avia Invest" a constituit 70 milioane de lei.

Fluxul de știri
0