Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Zemfira, în interpretarea muzicienilor azeri

Abonare
În cadrul proiectului „Bizimkilər" („Ai noștri”), cunoscuții muzicieni din Baku au revenit la rock, interpretând la instrumente populare hitul „Iskala” din repertoriul interpretei ruse Zemfira.

Sputnik a mai prezentat anterior o improvizație pe tema melodiei „Nas ne dogoneat" care aparține cunoscutei formații ruse „Tatu". Însă nu s-au oprit aici. Transpunând melodiile rock la instrumente populare, artiștii azeri au interpretat de data aceasta șlagărul Zemfirei, transmite Sputnik Azerbaidjan.

În discografia Zemfirei compoziția „Iskala" este inclusă în albumul „ПММЛ". Piesa a fost o perioadă îndelungată în topul mai multor posturi de radio, alături de melodiile „Созрела", „Хочешь?", „Не отпускай" și „Прости меня, моя любовь".

Autorul proiectului „Bizimkilər", vicepreședintele postului TV ANS, Seifulla Mustafaev, afirmă că nu orice compoziție muzicală se pretează improvizației în stil oriental, însă cântecele Zemfirei sună cum nu se poate mai bine în limba azeră.

„În opinia mea, interpretarea renumitului hit a fost extraordinară. Principalul este că suscită interesul tinerei generații pe care astăzi este mai complicat să o uimești cu ceva. De data aceasta s-au străduit Yaşar Baxışov — omul cu chitara — care poartă toată răspunderea pentru realizarea proiectului, precum și vocile extraordinare ale surorilor Guliaz și Gulianag Mamedov", a spus Mustafaev.

Menționăm că în cadrul proiectului  „Bizimkilər" răsună șlagărele cunoscute și foarte populare din repertoriul internațional, dar într-un aranjament modern, în stil azer, fiind interpretate la instrumente populare.

„Scopul nostru principal este să demonstrăm bogăția, diversitatea și frumusețea instrumentelor populare, ceea ce ne-a și reușit", a conchis autorul proiectului.

Prima ediție a proiectului „Bizimkilər" a fost pregătită pentru a atrage atenția oaspeților și a turiștilor străini sosiți în Azerbaidjan în ajunul concursului „Eurovision-2012".

Fluxul de știri
0