Scanerul care depistează demența cu 15 ani înainte de apariție

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaРабота детской поликлиники в Калининграде
Работа детской поликлиники в Калининграде - Sputnik Moldova
Abonare
Cercetătorii de la University College din Londra au inventat un scaner de ultimă generație care identifică cu cel puțin un deceniu înainte formațiunile periculoase din creier ce duc la apariția bolii Alzheimer.

BUCUREŞTI, 16 mai — Sputnik. Specialiștii afirmă că detectarea precoce a formațiunilor bolnave din creier ajută la amânarea debutului bolii.

Девочка держит спасенные из пожара игрушки - Sputnik Moldova
Studiu: urmările agresiunii verbale față de copii...

Invenția doctorilor de la University College din Londra se bazează pe tomografia de emisie pozitivă (PET) şi pe identificarea proteinelor din creier care se adună în grupuri şi cauzează demența, scrie Daily Mail.

Astfel, detectarea precoce ajută la amânarea debutului bolii. Dezvoltarea acestui sistem de scanare a creierului identifică demența cu 15 ani înainte de apariția primelor simptome. Proteinele amiloide și cele tau se coagulează în formațiuni periculoase cu cel puțin un deceniu înainte de apariția simptomelor și de declanșarea bolii.

"Noi credem că amiloidele și celulele tau se formează cu 10-15 ani înainte de a vedea primele semne ale bolii. Aceste lucruri se acumulează treptat. Această invenție ne oferă oportunitatea de a acționa mai rapid", a declarat Nick Fox, profesor la Centrul de Cercetare a Demenței din cadrul Universității din Londra.

El a mai adăugat că momentul este foarte interesant deoarece noua tehnologie permite observarea eficientă a dezvoltării bolii Alzheimer mai devreme decât oricând înainte. Acest lucru nu poate împiedica dezvoltarea bolii, dar poate să o amâne considerabil.

Fluxul de știri
0