Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Acţiunile dedicate Zilei Europei continuă la Chişinău. Ce include programul

© Photo : European Parliament Drapeau de l'UE
Drapeau de l'UE - Sputnik Moldova
Abonare
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a organizat anul acesta mai multe evenimente în contextul istoric al Zilei Europei. Acestea au continuat duminică cu un Festival de Cultură Europeană.

CHIŞINĂU, 15 mai — Sputnic. Festivalul a fost inaugurat astăzi în Grădina Publică „Ştefan cel Mare", în prezenţa ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, şi va dura până pe 20 mai.

Sâmbătă, tot în Grădina Publică, a fost amenajat Orășelul European, care a fost vizitat atât de autorităţile Republicii Moldova, cât şi de simplii cetăţeni. Ambasadele statelor europene au oferit bucate tradiţionale, iar oficialii au vorbit despre valorile europene şi destinul european al ţării noastre.

La Orhei, femeile au fost felicitate călduros cu ocazia sărbătorii de 8 martie - Sputnik Moldova
Societate
Surprize cu artiști din România la Orhei, de Ziua Europei

În prima zi a Festivalului, după ceremonia oficială de inaugurare, doritorii au putut asista la „Școala de limbi europene". De asemenea, cei prezenţi au putut urmări două spectacole oferite de Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, iar cu începere de la ora 17:00 se desfăşoară Festival de Film și spoturi video despre asistența UE.

În zilele următoare va continua demonstrarea filmelor produse în diferite ţări europene, în cadrul Festival ului de Film și spoturi video despre asistența UE. Totodată, Festivalul de Cultură Europeană va include expoziţii, dezbateri publice, proiecţia de film în aer liber — Cronograf etc.

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a îndemnat moldovenii să participe la aceste evenimente şi să se simtă „membri ai familiei europene", precizând că UE colaborează cu ţara noastră „pentru o viață mai bună, pentru o economie mai bună și pentru un stat mai bun!".

Fluxul de știri
0