Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bătaie în cimitir, soldată cu trei morţi

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaМассовая драка на Хованском кладбище в Москве
Массовая драка на Хованском кладбище в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă, într-un cimitir din Moscova a avut loc o încăierare în masă. Autorităţile au confirmat decesul a trei persoane.

CHIŞINĂU, 14 mai — Sputnik. Bătaia s-a produs la cimitirul Havansk din Moscova, cu participarea a circa 200 de persoane. Organele de drept au informat că 50 de bătăuşi au fost reţinuţi pe loc. Ulterior, numărul celor reţinuţi a ajuns la 90, relatează RIA Novosti.

Bătaia s-a soldat cu trei morţi. Unul dintre cei decedaţi a fost găsit mai târziu, după ce poliţia a cercetat amănunţit teritoriul cimitirului.

Potrivit unor informaţii prealabile, încăierarea a fost cauzată de neînţelegeri în ceea ce priveşte repartizarea teritoriilor de deservire a cimitirului. Pe acest caz a fost intentat un dosar penal.

Departamentul de sănătate din capitala Rusiei a confirmat că în urma încăierării au decedat trei persoane. Alţi 23 de oameni au fost spitalizaţi.

„La moment, sunt 29 de persoane care au avut de suferit. Trei dintre aceştia — cu sfârşit letal. Trei au refuzat spitalizarea, iar 23 au fost internaţi, patru fiind în stare gravă", a informat instituţia.

Potrivit informaţiilor furnizate de sursele RIA Novosti din administraţia cimitirului, în încăierare au fost antrenaţi reprezentanţii ai câtorva diaspore naţionale: cei care s-au apărat au fost originarii din Tadjikistan şi Uzbekistan, angajaţi în calitate de personal de deservire la cimitir, iar atacatorii sunt originari din Daghestan şi Cecenia, care au dorit să „ocupe teritoriul". După cum au menţionat sursele, deservirea unui cimitir de asemenea proporţii presupune venituri destul de mari, care au şi constituit cauza conflictului.

Fluxul de știri
0