Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât va dura reconstrucţia centrului capitalei

© Sputnik / Мирослав Ротарьремонт дороги
ремонт дороги - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria municipiului Chişinău anunţă că a fost dat startul lucrărilor de reconstrucţie a infrastructurii rutiere din zona centrală a Chişinăului.

CHIŞINĂU, 14 mai — Sputnik. Potrivit Primăriei, au început lucrările de decopertare a părţii carosabile pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, tronsonul cuprins între străzile Ciuflea şi Ismail. Acestea face parte din cadrul primei etape a programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a 3 străzi principale din zona centrală a capitalei.

După cum informează instituţia, pe tronsonul respectiv, cu lungimea de 280 metri, lucrările se desfăşoară între orele 20:00 — 06:00, pentru evitarea ambuteiajelor. Acestea constau în decopertarea părţii carosabile uzate, colmatarea fisurilor existente, aplicarea membranei geotextile, iar apoi aşternerea stratului de binder. Se estimează că lucrările pentru ambele sensuri de circulaţie vor dura şapte zile.

„Următoarea etapă de lucrări pe artera principală a capitalei va cuprinde tronsonul între str. Ismail — str. Tighina. De asemenea, pe şantier se desfăşoară lucrări de schimbare a pilonilor pentru iluminatul stradal", se mai precizează într-un comunicat al municipalităţii.

Nepăsarea primarul Chişinăului, în lupta cu drumurile desfundate - Sputnik Moldova
Video
Nepăsarea primarul Chişinăului, în lupta cu străzile desfundate

În acelaşi context, pe şantierele de reconstrucţie a tronsonului de canalizare pluvială pe bd. Constantin Negruzzi şi a infrastructurii rutiere a str. Vasile Alecsandri, lucrările se desfăşoară conform calendarelor aprobate, a mai menţionat sursa.

După cum a specificat Primăria municipiului Chişinău, lucrările care se desfăşoară în prezent în zona centrală a capitalei sunt parte componentă a proiectului care prevede reconstrucţia reţelei de străzi şi trotuare, crearea locurilor de parcare şi modernizarea sistemului de iluminat public pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. C. Negruzzi, str. V. Alecsandri, str. Tighina, str. 31 August 1989 şi str. Alexandru cel Bun, finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondului Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro.

Fluxul de știri
0