Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât câștigă Regia transport electric de pe urma celor care circulă fără bilet

© Sputnik / Rodion Procatichet de troleibuz
tichet de troleibuz - Sputnik Moldova
Abonare
Regia transport electric a municipiului Chișinău a încasat în 2015 amenzi în valoare totală de peste 270 de mii de lei de la pasagerii fără bilet.

CHIȘINĂU, 12 mai — Sputnik. Consilierul municipal Ilian Cașu a publicat miercuri răspunsul Regiei municipale transport electric cu privire la numărul pasagerilor amendați pentru călătoria fără bilet.

Astfel, în 2015 au fost aplicate sancțiuni față de 5411 pasageri, iar suma totală a amenzilor s-a ridicat la 270 de mii 550 lei.

"Mijloacele financiare încasate de pe urma amenzilor au fost folosite în procesul de producere", se spune în răspunsul Regiei transport electric.

Ответ управления электротранспорта
Ответ управления электротранспорта - Sputnik Moldova
Ответ управления электротранспорта

Potrivit legislației în vigoare, cei care circulă în transportul public fără bilet sunt obligați să plătească o amendă de 50 de lei. Cașu a mai menționat că intenționează să clarifice ce a produs Regia transport electric din banii încasați.

Fluxul de știri
0