Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Banca Mondială este dispusă să acorde suport justiției din Moldova

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaJustiție, ședință de judecată
Justiție, ședință de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Un reprezentant al Băncii Mondiale l-a informat pe ministrul moldovean al Justiției despre suportul acordat de către organizația sa pentru domeniul justiției în alte țări și despre rețeaua Justpal pentru factorii de decizie politică și practicienii din domeniul justiției.

CHIȘINĂU, 11 mai – Sputnik. Miercuri, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Băncii Mondiale, ministrul Justiției Vladimir Cebotari a discutat despre reforma justiției în Republica Moldova și rolul ei în dezvoltarea țării.

Într-un comunicat al Ministerului Justiției se spune că Amitabha Mukherjee, specialist principal pe sector public al Departamentului Governance Global Practice, și-a exprimat interesul față de cele mai recente evoluții de reformare a sectorului justiției și în privința oferirii asistenței tehnice Moldovei în cadrul procesului de optimizare a hărții judecătorești.

Абрикос - Sputnik Moldova
Societate
Banca Mondială va credita producătorii de fructe şi struguri din Moldova

”Amitabha Mukherjee și-a manifestat interesul sporit pentru dezvoltarea cooperării dintre Banca Mondială și Ministerul Justiției al Republicii Moldova, prin oferirea sprijinului și asistenței în procesul de planificare și implementare a hărții optimizate a instanțelor de judecată. Oficialul a propus aducerea experților Băncii Mondiale în țara noastră pentru examinarea judecătoriilor, a costurilor după adoptarea legii și pentru discuții cu actorii judiciari”, se menționează în comunicat.

Ministrul Vladimir Cebotari a propus elaborarea comună a instrumentelor, abordărilor moderne în domeniul probațiunii și dezvoltarea sistemului penitenciar. De asemenea, el a evidențiat necesitatea punerii accentului pe individualizarea procesului de ispășire a pedepsei.

Totodată, specialistul principal pe sector public al Băncii Mondiale l-a informat pe Vladimir Cebotari despre suportul acordat de către organizația sa pentru domeniul justiției în alte țări și despre rețeaua Justpal pentru factorii de decizie politică și practicienii din domeniul justiției.

Fluxul de știri
0