ATENȚIE: 1500 kg de carne de pui infectată cu Salmonella

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaРабота птицефабрики "Михайловский бройлер" в городе Артем Приморского края
Работа птицефабрики Михайловский бройлер в городе Артем Приморского края - Sputnik Moldova
Abonare
În județul Bihor s-a depistat bacteria Salmonella în probele prelevate dintr-un produs din carne de pasăre importată din Polonia, a informat miercuri Direcția Sanitară Veterinară pe Siguranța Alimentelor.

BUCUREŞTI, 11 mai — Sputnik. Miercuri, în județul Bihor, Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor(ANSVSA) a notificat, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje, depistarea bacteriei Salmonella în probele prelevate din pieptul de pui congelat provenit din import.

Melkeproduksjon på supermarked i Moskva - Sputnik Moldova
ALERTĂ: supermarketurile sunt pline de fructe şi legume toxice

Din cele 1.500 de kg importate din Polonia, 1.100 de kg au fost utilizate pentru obținerea frigăruilor, iar restul de 400 de kg au rămas depozitate în cadrul unității, a anunțat miercuri ANSVSA, potrivit Agerpres.

"În cadrul programului de autocontrol, un operator autorizat pentru procesare carne de pui a prelevat probe dintr-un sortiment de produse din carne de pui (frigărui de pui crud congelat) și le-a trimis pentru a fi analizate de laboratorul sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor din cadrul DSVSA Bihor", se arată în comunicatul de presă.

Testele de laborator au pus în evidență prezența Salmonella spp. Tulpinile izolate au fost trimise către Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară pentru tipizare. Laboratorul Național de Referință a izolat tulpina Salmonella Typhimurium.

Nicio cantitate din lotul respectiv în care s-a depistat prezența Salmonella Typhimurium nu a fost comercializată.

Fluxul de știri
0