Producătorii locali amenință cu revoluția: Parlamentul român este anti-național

© Sputnik / Мирослав РотарьFructe legume strada
Fructe legume strada - Sputnik Moldova
Abonare
Legea supermarketurilor a fost blocată pe termen nelimitat în Plenul Camerei Deputaților. Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, Federația Națională Pro Agro și Asociația Producătorilor de Legume din România acuză PSD, PNL, ALDE și UNPR de sabotarea industriei agro-alimentare românești.

BUCUREŞTI, 11 mai — Sputnik. Reprezentanții agriculturii române cred că ar trebui eliminați toți cei care iau măsuri anti-românești, informează Agrointel.

Agricultura românească este distrusă constant în ultimele două decenii. Micii producători nu doar că nu își încasează subvențiile la timp, dar miercuri, în Plenul Camerei Deputaților, modificările aduse Legii 321/2009 au fost blocate pe termen nelimitat. Legea supermarket-urilor prevedea ca rafturile marilor magazine alimentare să comercializeze produse românești în proporție de cel puțin 51%.

Liderii din sectorul agricol care au muncit cot la cot cu deputații din Comisia de Agricultură pentru a scoate o lege care să-i avantaje pe producătorii români sunt revoltați de măsura luată de legislatori.

Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, a declarat că Parlamentul României dorește ca românii să devină sclavii străinilor.

"Nu se poate ca în Parlamentul României să iei măsuri antiromânești și este o măsură luată împotriva poporului român. Au demonstrat, prin toate mijloacele pe care le au, că vor să devenim sclavii oricui", a spus Laurențiu Baciu.

El a mai adăugat cu ton amenințător că "politicienii nu au aflat încă ce poate poporul român”.

Președintele Federației Naționale Pro Agro, Emil Dumitru, s-a arătat dezgustat de faptul că toate partidele politice răspund pozitiv la lobby-ul industriei alimentare toxice.

"Firmele de "lobby" au funcționat și au reușit să convingă o parte dintre aleșii neamului nostru. Din informațiile din presă înțeleg că este vorba de PSD, ALDE și UNPR, dar indiferent de coloratura politică, o lege atât de importantă ar fi trebuit să genereze mai multă responsabilitate", atenționează liderul Pro Agro.

Şi Gheorghe Vlad, președintele Asociației Producătorilor de Legume din România și al CATAR, este de părere că această acțiune a parlamentarilor români arată că ei nu își doresc să găsească în supermarket produse românești provenite din lanțul scurt de aprovizionare. El a precizat că acţiunea este anti-românească, politicienii nu sunt naţionalişti şi nu îsi doresc ca producătorul român să se dezvolte. Politicul a decis să mâncăm prost şi scump, a încheiat liderul APLR.

Fluxul de știri
0