Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin în mesajul de felicitare: revizuirea istoriei este inadmisibilă

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В.Путин.
Президент РФ В.Путин. - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul mesajelor de felicitare adresate şefilor de state cu ocazia împlinirii a 71 de ani de la Victorie, preşedintele FR Vladimir Putin a menţionat că 9 mai este o sărbătoare sfântă care va rămâne pentru totdeauna un simbol al eroismului şi unităţii naţionale.

CHIŞINĂU, 9 mai — Sputnik. Preşedintele Rusiei Vladimir Putin a subliniat în mesajul adresat şefilor de state cu ocazia aniversării a 71 de ani de la Marea Victorie că sunt inadmisibile revizuirea istoriei, repetarea tragicelor evenimente ale trecutului, a comunicat serviciul de presă al Kremlinului.

„Putin a subliniat în mod deosebit că nu putem admite revizuirea istoriei comune, repetarea evenimentelor tragice ale trecutului. Datoria noastră comună este să păstrăm memoria celor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei, să manifestăm toată grija pentru veteranii care mai sunt astăzi printre noi", se menţionează în comunicat.

Felicitările au fost transmise preşedinţilor Uzbekistanului, Azerbaidjanului, Armeniei, Belarusului, Kazahstanului, Kîrgîzstanului, Moldovei, Tadjikistanului, Turkmenistanului, Abhaziei, Osetiei de Sud, dar şi cetăţenilor Georgiei şi Ucrainei.

În mesajele de felicitare ale preşedintelui Rusiei se subliniază că Ziua Victoriei este o sărbătoare sfântă ce va rămâne pentru totdeauna un simbol al eroismului şi coeziunii naţionale ale popoarelor, care şi-au apărat în lupte sângeroase pământul şi au salvat lumea de pericolul fascist.

Fluxul de știri
0