Promulgat: 150 de milioane de euro pentru Republica Moldova de la statul român

© photo: facebook/Nicolae Timofti Presedintele Republicii MoldovaПрезидент Молдовы Николай Тимофти и президент Румынии Клаус Йоханнис
Президент Молдовы Николай Тимофти и президент Румынии Клаус Йоханнис - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de promulgare a Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat vineri Legea care prevede acordarea asistenței financiare pentru Republicii Moldova în sumă de 150 de milioane de euro.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 mai a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău la 7 octombrie 2015", se menționează într-un comunicat de presă al administrației prezidențiale române.

Acest acord, care prevede acordarea unui împrumut de 150 de milioane de euro Republicii Moldova destinat finanţării deficitului bugetar, a fost semnat la Chişinău pe 7 octombrie 2015, scrie economica.net.

Klaus Iohannis nu a promulgat atunci Legea respectivă, motivând prin contextul politic de la Chișinău inoportun la acel moment pentru aprobarea documentului și din cauza incertitudinii continuării procesului de reforme, pe fundalul crizei politice guvernamentale.

Fluxul de știri
0