Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premieră pentru Filat: prima zi de naştere în celulă. Cine l-a vizitat

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul PLDM Vladimir Filat, acuzat de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă, îşi sărbătoreşte ziua de naştere în celulă.

CHIŞINĂU, 6 mai – Sputnik. Ex-premierul Vladimir Filat, liderul PLDM, care se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, îşi sărbătoreşte la 6 mai ziua de naştere. Filat, anchetat în dosarul fraudelor bancare, împlineşte 47 de ani.

Este prima zi de naştere pe care ex-premierul o întâmpină în celulă, singur, fără rude, membri de partid şi susţinători.

De ziua sa, Filat nu va beneficia de niciun privilegiu sau regim special şi nu va fi vizitat de nimeni, a precizat pentru agenţia Sputnik Departamentul Instituţiilor Penitenciare (DIP).

„Potrivit legislației în vigoare, persoanele din detenție, nu benificiază de un regim special în ziua în care își sărbătoresc ziua de naștere”, a comentat pentru agenţie DIP.

Sputnik s-a interesat dacă a fost depusă vreo solicitare la DIP din partea rudelor lui Filat ca să-l viziteze în această zi.

„Ținem să vă informăm că până la moment nu au fost adresate solicitări”, a răspuns DIP. 

Vlad Filat la Curtea de Apel Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
O zi din viaţa ex-premierului Filat în celulă

Filat nu a fost vizitat de nici o rudă, timp de mai bine de jumătate de ani de când a fost încarcerat. Potrivit DIP, în această perioadă Filat a fost vizitat doar de avocați.

Totuşi, de ziua sa Vladimir Filat a primit un colet, pe care îl va împărţi cu noul coleg de cameră, un fost vameş.

„Astăzi, prevenitul a beneficiat de un colet”, a precizat DIP pentru Sputnik.

Departamentul Instituţiilor Penitenciare a mai informat agenţia că, din data de 3 mai, Filat este deţinut în celulă cu un fost colaborator al Serviciului Vamal.

Deputatul PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015. Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, a primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari.

Următoarea şedinţă de judecată în dosarul Filat va avea loc la 12 mai la Judecătoria Buiucani.

Fluxul de știri
0