Desenele animate „Tom şi Jerry", cauza violențelor din Orientul Mijlociu

© Sputnik / Rodion PROCATom & Jerry
Tom & Jerry - Sputnik Moldova
Abonare
Un înalt oficial din Egipt susține că desenele cu Tom și Jerry încurajează copiii să pună în practică „proiecte malefice", transmite B1TV.

CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Directorul Serviciului de Informații din Egipt a declarat, în timpul unei conferințe de presă organizate la Cairo, că desenele animate "Tom si Jerry" sunt parțial responsabile pentru violențele comise în Orientul Mijlociu, transmite B1TV.

Oficialul egiptean a afirmat că desenele cu Tom şi Jerry nu fac altceva decât să îi încurajeze pe copii sa comploteze" pentru a pune în practică "proiecte malefice" și să folosească revolvere, cuțite și drujbe.

„Tom și Jerry prezintă violența într-o manieră amuzantă și transmite mesaje precum „da, poți să îl bați" și „poți să îl arunci în aer cu explozibili". Astfel de mesaje creează impresia că ele prezintă fapte naturale", a declarat Salah Abdel Salek, directorul Serviciului de Informații din Egipt, citat de B1TV.

Ca reacție la declarațiile oficialului egiptean, corespondentul din Egipt al publicației americane Washington Post le-a calificat complet absurde.

Fluxul de știri
0