Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Rusiei a felicitat Moldova cu ocazia Zilei Victoriei

© Guvernul Republicii MoldovaPavel Filip şi Farit Muhametşin
Pavel Filip şi Farit Muhametşin - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a discutat cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, despre evoluţiile relaţiilor bilaterale moldo-ruse.

CHIŞINĂU, 6 mai – Sputnik. Cadrul actual al relațiilor bilaterale moldo-ruse și evoluția acestora au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Pavel Filip cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, o atenție aparte a fost acordată posibilității reluării exportului de fructe și legume moldovenești pe piața Federației Ruse. Oficialii au menționat necesitatea unor discuții directe între instituțiile de profil din cele două țări pentru lichidarea barierelor tehnice în relațiile comerciale modo-ruse. 

Лев Лещенко, Lev Leșcenko - Sputnik Moldova
Societate
Legendarul Lev Leşcenco vine la Orhei la 7 mai

Premierul a declarat că Moldova pledează pentru impulsionarea cooperării economice și creșterea schimburilor comerciale cu Federația Rusă.

În cadrul discuțiilor a fost abordat și subiectul migrației forței de muncă și necesității asigurării protecției sociale a cetățenilor moldoveni care muncesc în Rusia.

În ajunul aniversării a 71-a a Victoriei asupra fascismului, ambasadorul rus i-a transmis premierului moldovean un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 9 mai din partea omologului său din Federația Rusă, Dmitri Medvedev. Cei doi oficiali au vorbit despre acțiunile întreprinse de Guvernul Republicii Moldova pentru marcarea Zilei Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru independența Patriei. Interlocutorii au menționat importanța promovării memoriei și a faptelor veteranilor de război, precum și a consolidării societății în jurul valorilor general umane.

Părțile au confirmat deschiderea pentru dezvoltarea în continuare a relațiilor moldo-ruse, bazate pe încredere și respect reciproc.

Fluxul de știri
0