Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Delegația din Transnistria a convocat ședința extraordinară a CUC

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Accesați arhiva multimediaБлокпост российских миротворцев на въезде в город Бендеры
Блокпост российских миротворцев на въезде в город Бендеры - Sputnik Moldova
Abonare
Respectând regulamentul, ședința extraordinară a Comisiei Unificate de Control trebuie să aibă loc nu mai târziu de 24 de ore după ce a fost inițiată de una dintre părți.

TIRASPOL, 5 mai — Sputnik, Irina Leahova. Delegația din Transnistria a inițiat convocarea ședinței extraordinare a Comisiei Unificate de Control (CUC), a declarat pentru Sputnic surse de la centrul de presă al CUC.

"În cadrul ședinței de azi a CUC, partea transnistreană a remis o adresare în care și-a exprimat îngrijorarea față de zborurile nesancționate în Zona de Securitate", astfel a fost explicat motivul convocării ședinței extraordinare.

Conform Regulamentul, ședința CUC urmează să aibă loc nu mai târziu decât peste 24 de ore după ce a fost inițiată de către una dintre părți.

"Totodată, la ședința de azi, partea moldovenească a dat de înțeles că nu va veni la ședința de mâine", a subliniat reprezentantul centrului de presă al CUC.

Comisia Unificată de Control este un organ de conducere al forțelor pacificatoare comune din Transnistria. Ea a fost formată în 1992, în corespundere cu Acordul privind principiile reglementării pașnice a conflictului armat de pe Nistru. Între părți a fost creată Zona de Securitate, iar orașul Bender a devenit locul în care comisia se află permanent.

Din CUC fac parte delegațiile Rusiei, Moldovei și Transnistriei, iar în calitate de observatori sunt reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE din Moldova. Deciziile CUC se iau în bază de consens.

Fluxul de știri
0