Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Pink Floyd în stil azer

Abonare
În cadrul proiectului Bizimkilər (Ai noștri), cunoscuți muzicieni din Azerbaidjan au interpretat la instrumente populare o piesă de rezistență din repertoriul formației rock Pink Floyd.

Another Brick in the Wall este titlul a trei piese din opera rock The Wall, care constituie variațiuni ale temei principale. Aceasta a fost scrisă de basistul formației Pink Floyd, Roger Waters și este una dintre cele mai cunoscute piese din creația trupei. Evident, muzicienii azeri au interpretat-o, adaptând ritmurile rock-ului clasic la instrumentele naționale, comunică Sputnik AZERBAIDJAN.

Potrivit Sputnik, ideea proiectului Bizimkilər (Ai noștri), care a demarat în 2012, a fost lansată de vicepreședintele canalului de televiziune ANS, Saifula Mustafaev. În cadrul acestuia, piese consacrate din muzica ușoară internațională sunt transpuse într-un aranjament modern, dar în stil azer, cu utilizarea instrumentelor muzicale naționale.

Într-un interviu pentru Sputnik, autorul proiectului a recunoscut că acest cover după cunoscuta piesă este cel mai des interpretat în diferite țări ale lumii.

Mustafaev a menționat rolul aparte pe care îl are în varianta azeră a compoziții secvența solo a clarinetistului.

Prima ediție a proiectului Bizimkilər (Ai noștri) a fost lansată pentru a atrage atenția oaspeților și turiștilor străini veniți în Azerbaidjan în preajma desfășurării concursului muzical "Eurovision-2012".

Fluxul de știri
0