Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Pink Floyd în stil azer

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În cadrul proiectului Bizimkilər (Ai noștri), cunoscuți muzicieni din Azerbaidjan au interpretat la instrumente populare o piesă de rezistență din repertoriul formației rock Pink Floyd.

Another Brick in the Wall este titlul a trei piese din opera rock The Wall, care constituie variațiuni ale temei principale. Aceasta a fost scrisă de basistul formației Pink Floyd, Roger Waters și este una dintre cele mai cunoscute piese din creația trupei. Evident, muzicienii azeri au interpretat-o, adaptând ritmurile rock-ului clasic la instrumentele naționale, comunică Sputnik AZERBAIDJAN.

Potrivit Sputnik, ideea proiectului Bizimkilər (Ai noștri), care a demarat în 2012, a fost lansată de vicepreședintele canalului de televiziune ANS, Saifula Mustafaev. În cadrul acestuia, piese consacrate din muzica ușoară internațională sunt transpuse într-un aranjament modern, dar în stil azer, cu utilizarea instrumentelor muzicale naționale.

Într-un interviu pentru Sputnik, autorul proiectului a recunoscut că acest cover după cunoscuta piesă este cel mai des interpretat în diferite țări ale lumii.

Mustafaev a menționat rolul aparte pe care îl are în varianta azeră a compoziții secvența solo a clarinetistului.

Prima ediție a proiectului Bizimkilər (Ai noștri) a fost lansată pentru a atrage atenția oaspeților și turiștilor străini veniți în Azerbaidjan în preajma desfășurării concursului muzical "Eurovision-2012".

Fluxul de știri
0