Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La Chișinău a avut loc un marș cu genericul: "Nu le-am uitat numele"

© Sputnik / Vladimir PolusatovPCRM ПКРМ марш ветеран ВОВ marș veteran
PCRM ПКРМ марш ветеран ВОВ marș veteran - Sputnik Moldova
Abonare
În capitala Moldovei a avut loc un marș în amintirea eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Câteva sute de oameni cu portretele participanților la MRAP s-au deplasat la memorialul "Eternitate".

 CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Câteva sute de oameni au organizat la Chișinău un marș al memoriei cu genericul "Nu le-am uitat numele". Aceștia s-au deplasat de la cinematograful "Gaudeamus" spre memorialul "Eternitate".

Посол России в Молдове Фарит Мухаметшин - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Muhametșin: datoria noastră este să păstrăm moștenirea Victoriei

Acțiunea a fost organizată de Uniunea Veteranilor Republicii Moldova și mișcarea internațională "Moștenitorii Victoriei". La marș au aderat deputații din partea fracțiunii comuniștilor, elevi și veterani. Mulți dintre ei purtau portrete ale rudelor lor — participanți la MRAP.

"Considerăm că este necesar să venim la memorial, să onorăm veteranii care ne-au adus pacea și libertatea. Astăzi noi avem o misiune responsabilă — să continuăm ce este mai bun din istoria poporului moldovenesc", a spus președintele Uniunii Veteranilor din Moldova, Ala Mironic.

Potrivit liderului Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin, organizarea unor astfel de evenimente este foarte importantă pentru societate.

"Războiul a provocat un număr enorm de victime omenești. Ideea privind ”regimentul nemuritor”, pentru ca noi să ne amintim de cei care ne-au adus Victoria, are o mare importanță. Onorându-i pe eroii care nu și-au precupețit eforturile pentru victorie și pe cei care sunt astăzi alături de noi, le păstrăm în felul acesta memoria”, a declarat Voronin.

Marșul s-a încheiat cu depuneri de flori la focul veșnic. Joi va avea loc de asemenea un concert de gală în cadrul festivalului republican al cântecului militar-patriotic "Credință, Speranță, Dragoste — ”Victorie— 71", care are loc în Moldova deja al nouălea an.

Fluxul de știri
0