Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Transnistria vor fi achitate toate datoriile față de bugetari și pensionari

Abonare
Pe parcursul a zece zile, Ministerul Finanțelor din nerecunoscuta republică Transnistria intenționează să achite în totalitate datoriile la pensii și salariile bugetarilor.

Tiraspol, 5 mai — Sputnik, Irina Leahova. Începând cu ziua de azi, pe parcursul a zece zile lucrătoare, Ministerul Finanțelor din Transnistria planifică să achite toate datoriile care s-au format în urma perioadei în care au acționat măsurile extraordinare de plată a salariilor bugetarilor și pensiilor, în volum de numai 70 la sută, a comunicat astăzi serviciul de presă al executivului regiunii.

Achitarea în totalitate a datoriilor față de bugetarii și pensionarii din Transnistria a devenit posibilă datorită unui împrumut fără dobândă în sumă de 26,5 milioane de dolari, oferit de cea mai mare companie din regiune, "Șerif".

”Pe contul Ministerului Finanțelor au venit mijloacele necesare pentru plata datoriilor. Zilnic, în acest scop vor fi direcționate 30 de milioane de ruble", comunică serviciul de presă.

Lucrătorii din sistemul de sănătate, apoi și cei din învățământ, își vor lua primii banii reținuți în 2015, acestea fiind cele mai vulnerabile categorii sociale.

Fluxul de știri
0