Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Vorbim ca Levitan”

© Sputnik / Рамиль СитдиковМИА "Россия сегодня"
МИА Россия сегодня - Sputnik Moldova
Abonare
Învingători ai concursului au devenit jurnaliști din Moscova, Arzamas, și Soci, iar lucrarea unui participant din Astana a fost distinsă cu diploma specială a grupului de experți.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Comitetul organizatoric al concursului internațional „Vorbim ca Levitan”, inițiat cu ocazia împlinirii a 75 de ani a „Совинформбюро, a anunțat numele laureaților. Câștigătorul concursului este Evgheni Strelțov din Moscova. Pe locul doi s-a clasat Evgheni Prohorov din orașul Arzamas (regiunea Nijegorodsk), iar locul trei i-a revenit lui Alexei Petrov din Soci. Totodată, grupul de experți al concursului a menționat cu o diplomă specială lucrarea prezentată în două limbi (rusă și kazahă) a participantului din Astana, Buharbaev Muhamedali Bolatulî.

Concursul radio are ca scop susținerea jurnaliștilor de radio începători, asigurarea continuității tradițiilor și aportul la formarea cadrelor profesioniste în domeniu.

Câștigătorul concursului va beneficia de o diplomă, o statuetă comemorativă și un premiu bănesc în valoare de 50 de mii de ruble. Ceilalți premianți vor primi o diplomă și un premiu bănesc: 30 și 20 mii de ruble pentru locurile doi și, respectiv, trei. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în luna iunie la Moscova.

Pe adresa Comitetului organizatoric au fost expediate în total 109 lucrări din peste 10 țări, inclusiv Rusia, Belarus, Ucraina, Kârgâzstan, Moldova, Kazahstan, Armenia.

Alte detalii despre concurs și despre laureații acestuia puteți citi aici >>>

Fluxul de știri
0