Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atribuțiile Guvernului care asigură interimatul au fost limitate

© Sputnik / Евгений ПанасенкоGuvernul Republicii Moldova Правительство РМ
Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat completările la Legea cu privire la Guvern potrivit cărora organul executiv care asigură interimatul va avea mai puține competențe și atribuții decât până acum.

CHIȘINĂU, 5 mai — Sputnik. Guvernul care asigură interimatul va avea mai puține competențe și atribuții. Completările respective au fost aprobate la ședința de miercuri a Cabinetului de Miniștri.

Astfel, guvernul care asigură interimatul va avea mai puține competențe și atribuții. Potrivit completărilor la Legea cu privire la Guvern, în cazul demisiei prim-ministrului sau alegerii unui nou Parlament, Executivul în exercițiu îndeplinește doar funcții de administrare a treburilor publice. De asemenea, Cabinetul de Miniștri în exercițiu va fi limitat în dreptul de realizare a politicii externe și de inițiere a proiectelor în domenii ce implică elaborarea și aprobarea unor noi programe de activitate.

Potrivit completărilor aprobate, Guvernul în exercițiu nu va putea încheia tratate internaționale, iar până la depunerea jurământului de către membrii noului Executiv, prim-ministrul interimar nu va avea dreptul să propună remanieri guvernamentale, să numească sau să elibereze din serviciu persoane cu funcții de demnitate publică ori de conducere, inclusiv de nivel superior.

În afară de aceasta, premierul interimar nu va mai putea avea aceleași competențe ca un premier titular.

Fluxul de știri
0