Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dubiile preşedintelui ţării cu privire la prezenţa tancurilor americane în PMAN

© Sputnik / Miroslav RotariTimofti Тимофти
Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele Republicii Moldova este de părere că expoziţia tehnicii militare americane şi moldoveneşti pe data de 9 mai ar fi mai bine să se desfăşoare în altă parte decât în centrul Chişinăului.

CHIŞINĂU, 4 mai – Sputnik. Aplicaţiile militare cu participarea ostaşilor şi tehnicii militare americane pe teritoriul Moldovei au fost coordonate cu preşedintele ţării, a declarat pentru Sputnik consilierul prezidenţial, Ion Păduraru.

„Deschiderea şefului statului pentru colaborarea cu guvernul american şi cu NATO nu poate fi sub semnul întrebării”, a precizat secretarul general al Aparatului preşedintelui.

La 9 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) este planificată o expoziţie a tehnicii militare americane şi moldoveneşti, care este antrenată în exerciţiul „Dragon Pioneer”. Preşedinţia anunţă că această acţiune ar fi mai bine să se desfăşoare în alt loc, decât PMAN. 

Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: tancurile americane trase pe dreapta de o căruţă cu cai

„Moldova nu este doar Chişinău, această este poziţia Preşedinţiei la acest subiect. Nu avem o ţară mare, dar avem locuri destule unde poate fi expusă tehnica militară. Ar fi logic ca acţiunea să se desfăşoare în altă parte. În niciun caz aceasta nu înseamnă că Preşedinţia a interzis desfăşurarea acestei acţiuni în PMAN. Dacă ministrul Apărării va decide ca expoziţia să aibă loc în PMAN, atunci probleme nu vor fi”, a declarat Păduraru.

Pe data de 9 mai, militarii Armatei Naţionale alături de cei americani vor organiza o expoziţie în cadrul căreia vor comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial. În Piaţa Marii Adunări Naţionale vor fi expuse 36 de unităţi de tehnică militară, utilizate în cadrul exerciţiului moldo-american “Dragon Pioneer 2016”. Cele 24 de vehicule militare din dotarea armatei americane şi 12 ale Armatei Naţionale se vor afla în centrul capitalei între orele 13.00 – 18.00.

Un contingent din aproape 200 de militari americani din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, cu peste 100 de unităţi de tehnică militară, va participa alături de militarii moldoveni la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”.

Fluxul de știri
0