Deputații moldoveni, în ședință extraordinară. Îngrijorați că „vin americanii”..

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Demersul privind convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului a fost semnat deja de 24 de parlamentari. Deputații cer audierea miniștrilor Apărării, Internelor și Afacerilor Externe, precum și a directorului SIS.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. Liderul Partidului Socialiștilor din republica Moldova, Igor Dodon, a declarat miercuri la o conferință de presă că formațiunea pe care o conduce este indignată de faptul că pe teritoriul Republicii Moldova au intrat soldați și tehnică militară din dotarea armatei SUA. Socialiștii au calificat acest caz drept o sfidare a statutului de neutralitate a Republicii Moldova și a cerut convocarea unei ședințe plenare speciale.

Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Poza zilei în Moldova: tancurile americane & căruțele moldovenești

Potrivit lui Igor Dodon, demersul privind convocarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului a fost semnat deja de 24 de deputați. Ședința ar urma să fie convocată la 10 mai ora 10.00, pentru desfășurarea audierilor parlamentare pe marginea acestui subiect. Socialiștii cer audierea miniștrilor Apărării, Internelor și Afacerilor Externe, precum și a directorului SIS.

”Neutralitatea permanentă a țării noastre este sfidată de către militarii americani. Considerăm că aceste acțiuni majorează riscul accentuării unor tendințe separatiste în Republica Moldova. Cunoaștem cu toții ce se întâmplă în Transnistria și în Găgăuzia”, a declarat Dodon.

În opinia lui, primirea contingentului militar american în Moldova este un act de trădare din partea guvernării democratice a intereselor naționale și memoriei colective din Moldova.

”Faptul că la 9 mai militarii americani sunt invitați să mărșăluiască prin Chișinău de Ziua Victoriei, este o bătaie de joc față de memoria și sentimentele a sute de mii de cetățeni”, a mai spus Dodon.

Totodată, liderul socialiștilor a spus că ar vrea să vadă reacția la aceste evenimente a deputaților comuniști și democrați care acum recent au votat pentru adoptarea unei hotărâri de parlament privind neutralitatea permanentă a țării.

Fluxul de știri
0