Părăsind postul de premier, Iațeniuk și-a asumat „angajamente sporite”

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaАрсений Яценюк в Верховной Раде Украины
Арсений Яценюк в Верховной Раде Украины - Sputnik Moldova
Abonare
Tovarășii de idei ai demnitarului ucrainean au declarat că acesta își va consacra întreaga rezervă de energie activității legislative și eforturilor pentru ca partidul său să activeze cu „mai mult elan”.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. După ce și-a prezentat demisia, Arseni Iațeniuk intenționează să muncească dublu în cadrul formațiunii politice „Frontul popular” pe care o conduce, a declarat miercuri Dmitri Storojuk, coleg de partid al ex-premierului ucrainean.

Ukrainan pääministeri Arseni Jatsenjuk - Sputnik Moldova
Iațeniuk a dezvăluit motivele demisiei

„Arseni Petrovici (Iațeniuk – n. red.) rămâne liderul partidului nostru și acum începem să activăm cu mai mult avânt, iar el va lucra de două ori mai mult, deoarece atunci când exercita funcția de prim-ministru al Ucrainei nu avea prea mult timp pe care să-l acorde activității partidului”, a spus Storojuk, citat de mass-media naționale.

Sursă a mai adăugat că liderul partidului se va concentra în special asupra problemelor legislative care „au sporit substanțial”.

În aprilie, Rada Supremă a Ucrainei l-a demis pe premierul Iațeniuk numindu-l în funcție în locul acestuia pe Vladimir Groisman care fusese spicherul Parlamentului. Totodată, Rada a desemnat o nouă componență a Guvernului și a aprobat programul de activitate al acestuia.

Fluxul de știri
0