Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii au blocat coloana de tehnică militară americană lângă Chișinău

Abonare
În semn de protest împotriva NATO, zeci de moldoveni au încercat să blocheze în preajma Chișinăului coloana de tehnică militară a SUA, care va participa la exercițiul moldo-american „Dragon Pioneer" 2016 ce se desfășoară în RM în perioada 3 - 20 mai.

În pofida protestelor, tehnica militară americană a ajuns la 3 mai în Moldova, pentru a participa la aplicațiile militare „Dragon Pioneer" 2016. Localnicii și reprezentanții Partidului Socialiștilor au încercat să blocheze înaintarea coloanei în preajma Chișinăului.

„Pentru câteva ore am reuşit să-i blocăm. Tehnica intră în Moldova în câteva coloane, la ore diferite. Prima coloană a reuşit să treacă mai departe cu ajutorul poliţiei", a declarat pentru RIA Novosti liderul PSRM Igor Dodon.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva NATO.

Un contingent din aproape 200 de militari americani din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, va participa alături de militarii moldoveni, în perioada 3-20 mai, în Moldova, la exercițiul „Dragon Pioneer 2016". În aceste aplicații vor fi antrenate și 58 de unități de tehnică militară puse la dispoziție de armata americană.

Fluxul de știri
0