Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii au blocat coloana de tehnică militară americană lângă Chișinău

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În semn de protest împotriva NATO, zeci de moldoveni au încercat să blocheze în preajma Chișinăului coloana de tehnică militară a SUA, care va participa la exercițiul moldo-american „Dragon Pioneer" 2016 ce se desfășoară în RM în perioada 3 - 20 mai.

În pofida protestelor, tehnica militară americană a ajuns la 3 mai în Moldova, pentru a participa la aplicațiile militare „Dragon Pioneer" 2016. Localnicii și reprezentanții Partidului Socialiștilor au încercat să blocheze înaintarea coloanei în preajma Chișinăului.

„Pentru câteva ore am reuşit să-i blocăm. Tehnica intră în Moldova în câteva coloane, la ore diferite. Prima coloană a reuşit să treacă mai departe cu ajutorul poliţiei", a declarat pentru RIA Novosti liderul PSRM Igor Dodon.

Protestatarii au scandat lozinci împotriva NATO.

Un contingent din aproape 200 de militari americani din cadrul Regimentului 2 Cavalerie al SUA, va participa alături de militarii moldoveni, în perioada 3-20 mai, în Moldova, la exercițiul „Dragon Pioneer 2016". În aceste aplicații vor fi antrenate și 58 de unități de tehnică militară puse la dispoziție de armata americană.

Fluxul de știri
0