Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sondaj: Moldova nu este guvernată de voinţa poporului

© Sputnik / Мирослав РотарьЛюди об этом помнят, поэтому не намерены отступать.
Люди об этом помнят, поэтому не намерены отступать. - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea intervievaţilor în cadrul Barometrului de Opinie Publică susţin că Moldova nu este guvernată de voinţa poporului, iar alegerile în ţară nu sunt libere şi corecte.

CHIŞINĂU, 4 mai – Sputnik. Moldovenii consideră că ţara nu este guvernată de voinţa poporului, iar alegerile nu sunt libere şi corecte. Concluzia este reflectată în Barometrul de Opinie Publică, prezentat miercuri la Chişinău de Institutul de Politici Publice. 

oameni люди - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sondaj: populaţia Moldovei decepţionată şi fără încredere într-un viitor mai bun

În cadrul sondajului, 76,5 la sută dintre respondenţi au declarat că alegerile în Moldova nu sunt libere şi corecte, iar 14,2 la sută susţin că alegerile sunt libere şi corecte.

Aproape 90 la sută dintre cei intervievaţi au afirmat că Moldova nu este guvernată de voinţa poporului şi doar 6,6 la sută cred că Moldova este guvernată de voinţa poporului.

Potrivit Barometrului, Biserica, primăriile şi mass-media se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei. La nivelul inferior al încrederii populaţiei se află Preşedinţia, Parlamentul, Guvernul, partidele politice şi justiţia.

Sondajul a fost efectuat în perioada 16 – 23 aprilie, pe un eşantion de 1143 de persoane. Marja de eroare este de plus/minus 3 procente.

Fluxul de știri
0