Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministerul Apărării: militarii americani au ajuns la destinație

© Ministerul Apărării al Republicii MoldovaВоенная техника США въезжает в Молдову
Военная техника США въезжает в Молдову - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării al Republicii Moldova a anunțat că trupele militare americane care au intrat în țara noastră pentru a participa la exercițiul ”Dragon Pinoeer 2016” au ajuns la locul unde urmează să se desfășoare aplicațiile planificate, adică în localitatea Negrești.

CHIȘINĂU, 4 mai – Sputnik. "Cavaleria" americană a ajuns la destinaţie. Urmează exerciţiul militar „Dragon Pioneer 2016”, a informat miercuri de Ministerul Apărării.

Anterior instituția a anunțat că mai mulți militari ai Armatei Naţionale şi ai Statelor Unite ale Americii vor participa în perioada 3 mai — 20 mai 2016 la exerciţiul „Dragon Pioneer 2016”. Un asemenea exercițiu va avea loc în premieră în Republica Moldova.

Показательный марш военнослужащих армии США Dragoon Ride в Латвии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon oferă detalii despre blocarea militarilor americani la intrarea în Moldova

În cadrul acestor aplicații vor fi antrenaţi 198 de militari ai Regimentului 2 Cavalerie al SUA şi 165 de militari din Batalionul Geniu, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din brigăzile 1, 2 şi 3 ale Armatei Naţionale. Ele au ca scop instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.

Scenariul exerciţiului, care se va desfăşura în Batalionul de Geniu şi la Centrul de instruire al Brigăzii infanterie motorizată „Moldova”, prevede instruirea contingentelor Armatei Naţionale şi SUA la executarea cercetării de geniu, lucrărilor de fortificaţie, trecerea peste obstacole, amenajarea trecerii unui curs de apă, executarea lucrărilor de distrugere, de supravieţuire, cu asigurare logistică în condiţii de câmp, cu acordarea ajutorului medical şi evacuarea răniţilor.

”În cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă (geniu), 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40 de maşini de geniu şi asigurare”, precizează instituția de resort.

De menţionat că unităţile de tehnică americane vor intra în Republica Moldova la 2 mai curent, prin punctul de trecere Sculeni şi se vor deplasa pe drumul naţional M14, urmând traseul Sculeni — Făleşti — Negreşti.

Fluxul de știri
0